H Citroen θα έχει το 2021 μια λιμουζίνα ως ναυαρχίδα


Η Citroen πάντα είχε μεγάλα και ιδιαίτερα μοντέλα στη γκάμα της και αυτό θα συμβεί και στα επόμενα χρόνια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2019

Μπορεί το SUV C6 Aircross να είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο Citroen που μπορεί να αγοράσει κανείς, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Και αυτό γιατί η ιστορική γαλλική εταιρεία θα θυμηθεί το πλούσιο από πλευράς μοντέλων παρελθόν της και θα παρουσιάσει μια νέα ναυαρχίδα.

Η οποία θα είναι λιμουζίνα και θα συνεχίσει την παράδοση των DS, CX και C6, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η CEO της εταιρείας Linda Jackson στην έκθεση της Σαγκάη: «για να είναι μια μάρκα παγκόσμια πρέπει η γκάμα της καλύπτει μικρά και μεσαία μοντέλα, SUV καθώς και μεγάλα μοντέλα. Η Citroen έχει όλα τα εχέγγυα να παρουσιάσει ένα μεγάλο μοντέλο. Υπάρχει αγορά και θα είμαστε παρόντες σε μερικά χρόνια».

Το σε «μερικά χρόνια» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η έκθεση της Σαγκάης το 2021 όπου η γαλλική εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει ένα μεγάλο αυτοκίνητο της κατηγορίας D. Φυσικά η επιλογή της Κίνας για το ντεμπούτο δεν θα είναι τυχαία μιας και εκεί τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Μάλιστα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο και με πλήρες ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης -επίσης δημοφιλής επιλογή στην μεγάλη κινέζικη αγορά- ειδικά από τη στιγμή που θα βασίζεται στην εξέλιξη του πλαισίου EMP που θα υποστηρίζει και αυτήν την επιλογή. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι κατάλληλο για plug-in υβριδικά και το πρώτο που θα παρουσιαστεί θα είναι το C5 Aircross PHEV, που θα κάνει την εμφάνισή του προς τα τέλη της χρονιάς.