Η Corvette αλλάζει το λογότυπο της (video)


Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας γενιάς του πασίγνωστου αμερικανικού supercar η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει και το σήμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/5/2019

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της επίσημης αποκάλυψης της νέας γενιάς Corvette η αμερικανική εταιρία θα μας δίνει συνεχώς νέα στοιχεία και πληροφορίες. Έως τώρα γνωρίζουμε πως η νέα Corvette δεν θα έχει τον κινητήρα μπροστά αλλά πίσω από τις πλάτες των δύο επιβατών μιας και θα είναι κεντρομήχανη.

Αν επαληθευτούν οι φήμες το μηχανικό σύνολο θα είναι διάταξης V8 με χωρητικότητα στα 6,2 lt και ισχύ στους 500 PS. Οι φήμες κάνουν λόγο και για πιο ισχυρές εκδόσεις που θα φτάνουν έως τα 900 άλογα, προφανώς με την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα και στο πλαίσιο της υβριδοποίησης του μοντέλου.

Όπως και να έχει η αλλαγή στη νέα Corvette θα είναι ριζική και για αυτό οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να αλλάξουν και το λογότυπο τους που περιέχει την γνωστή καρό σημαία από την μια πλευρά και από την άλλη το κόκκινο με το χρυσό σήμα της Chevrolet. Θα υπάρχουν δύο εκδοχές, μία ανοιχτή και μία σκούρα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του σήματος από το 1953 και σε μόλις 12 sec.

Η Corvette κινείται εδώ και χρόνια ως ανεξάρτητο σήμα ανεξάρτητα από την Chevrolet στην οποία ανήκει. Η τελευταία παρουσίασε πρόσφατα την ανανεωμένη εκδοχή της Camaro στην έκδοση SS και LT1 με διαθέσιμο και το νέο αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις.