H Corvette με SUV κορμοστασιά


Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, τα SUV ουδείς. Μετά τη Ferrari, λοιπόν, και η Corvette φλερτάρει με τη δημιουργία ενός επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV

  • 29/3/2021

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά συνηθίζει να λέει ο ελληνικός λαός και η περίπτωση της Corvette Project R, είναι από εκείνες που οι πρώτες φλόγες πρόκειται να εξελιχθούν σε μια κοσμογονική πυρκαγιά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Project R είναι εκείνο που πρόκειται να οδηγήσει στη γραμμή παραγωγής το πρώτο SUV που θε φέρει το έμβλημα της Corvette.

Στα πρότυπα της Ford και της Mustang Mach E, η Chevrolet θα επιχειρήσει αυτό που οι περσότεροι κατασκευαστές έχουν εδώ και χρόνια πράξει, δημιουργώντας ένα SUV υψηλών επιδόσεων, το οποίο τη σήμερον ημέρα δεν θα μπορούσε από το να είναι ηλεκτρικό.

Δεν είναι γνωστό ακόμα το μέγεθος του και υπάρχουν τρείς περιπτώσεις. Η πρώτη είναι, να είναι μικρό σε μέγεθος όπως το Mustang Mach-E και το Tesla Model Y και η δεύτερη είναι, να είναι αντίστοιχο στο μέγεθος του Tesla Model X. Η τελευταία περίπτωση είναι η General Motors να δημιουργήσει δύο είδη μοντέλων για να καλύψει και τα δύο μεγέθη.

Σε θέμα εξωτερικής εμφάνισης έχουμε δει διάφορες εκδοχές βασισμένες στο Jaguar I-Pace, στην Lamborghini Urus και σε άλλα αυτοκίνητα που είναι ήδη στην αγορά.

Το συγκεκριμένο, όμως σχέδιο είναι βασισμένο στο supercar Laffite X-Road, ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής των 30 κομματιών. Το supercar αυτό κυκλοφόρησε το 2020 και η τιμή του για την έκδοση με τον V8 κινητήρα 700 ίππων ήταν περίπου 400.000 ευρώ, ενώ η τιμή για την πλήρως ηλεκτρική του έκδοση ήταν στα 465.000 ευρώ περίπου.

Είναι το λιγότερο ρεαλιστικό μοντέλο για το Corvette SUV, αλλά είναι σίγουρα το πιο μοναδικό. Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω όταν η General Motors κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο αυτό είναι σίγουρο πως θα είναι γρήγορο, πρακτικό και θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους σκληρούς δρόμους.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.