Η Corvette θα αποκτήσει 1.200 άλογα από την Hennessey


Η Hennessey μπορεί να είναι γνωστή για τα ρεκόρ ταχύτητας που έχει πετύχει αλλά και για την σχέση της με τις Corvette.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2019

Πέρα του ότι τις δύο εταιρίες τις συνδέει το «πατριωτικό» καθήκον η Hennessey έκανε τα πρώτα της βήματα αναβαθμίζοντας Corvette. Και δεν θα μπορούσε να μην προχωρήσει σε μια ειδική βελτίωση του LS2 V8 της ολοκαίνουργιας C8 προσθέτοντας δύο στροβιλοσυμπιεστές.

Με αυτούς και πολλές άλλες αλλαγές η «πειραγμένη» C8 Corvette θα έχει ισχύ περίπου στα 1.200 άλογα, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Hennessey, η οποία δίνει και μερικές φωτογραφίες. Φυσικά το tuning περιλαμβάνει σφυρήλατες μπιέλες και πιστόνια, σχέση συμπίεσης στο 10,0:1, ενισχυμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη κ.α.

Εξωτερικά θα υπάρχει ένα νέο body kit με την ονομασία CarbonAero, η οποία μαρτυρά το ανθρακόνημα ως το βασικό υλικό κατασκευής. Θα ξεχωρίζει το εμπρός splitter και το airdam καθώς και η πίσω κάρμπον πτέρυγα. Τα φρένα θα είναι της Brembo και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Penske.

Μέχρι να φτάσει η ώρα της «διπλό-τούρμπινης» C8 η Hennessey έχει ανακοινώσει την διάθεση κιτ μηχανικού υπερσυμπιεστή που ανεβάζει την ισχύ στα 700 άλογα.