H Daimler αναδιαρθρώνεται και χωρίζεται σε δύο εταιρείες


Μετά από έναν αιώνα δεν θα υπάρχει το όνομα Daimler στην εταιρεία των επιβατικών, που θα ονομάζεται Mercedes-Benz.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/2/2021

Μια από τις αποστολές του ισχυρού άντρα της Daimler, του Ola Kallenius, όταν ανέλαβε τις τύχες του ομίλου ήταν να τον κάνει πιο αποτελεσματικό, πιο ευέλικτο και φυσικά και πιο κερδοφόρο.

Η πρώτη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η αναδιάρθρωση της Daimler με το διαχωρισμό της, ή αν προτιμάτε το σπάσιμό της σε δύο εταιρείες. Η μια θα ασχολείται με τα επιβατικά οχήματα και επιστρέφει στην παραδοσιακή ονομασία Mercedes-Benz.

Κάτι που αναμένεται να γίνει, όπως αναφέρουν από την πλευρά της Daimler, σε εύθετο χρόνο, ενώ θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν αιώνα που δεν θα υπάρχει το όνομα Daimler στην επωνυμία της.

Η άλλη εταιρεία θα περιλαμβάνει τα φορτηγά και τα λεωφορεία και παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστό πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δραστηριότητα. Η οποία περιλαμβάνει συνολικά 7 μάρκες, οι πωλήσεις των οποίων έφτασαν το μισό εκατομμύριο μονάδες το 2019 και ο τζίρος ξεπέρασε τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία αυτή θα ονομαστεί Daimler Truck, θα έχει τη δική της ανεξάρτητη διοίκηση και θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Φυσικά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα πάει στους ήδη μετόχους της Daimler.

Οι λόγοι που γίνεται τώρα αυτή η αναδιάρθρωση είναι, σύμφωνα με τον Kallenius, οι αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανίας και η βεβαιότητα πως το νέο σχήμα θα είναι πιο αποτελεσματικό.