Η Daimler θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο με την BAIC


Μετά την εξαγορά μετοχών αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και την Geely να αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο μέτοχο της Daimler, η επίσης κινεζική BAIC με τον γερμανικό όμιλο ανακοίνωσαν την επένδυση 1,5 δισ. ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/2/2018

Το ποσό αυτό θα επενδυθεί σε μία νέα μονάδα παραγωγής στην Κίνα όπου θα κατασκευάζονται νέα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας καθώς και τα νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes και δη της σειράς EQ. Η επένδυση εντάσσεται στην κοινοπραξία της κοινοπραξίας Beijing Benz Automotive και αφορά στην κάλυψη της αγοράς της Κίνας.

Το 2017 η Mercedes είχε πουλήσει πάνω από 430.000 αυτοκίνητα και η Κίνα παίζει μεγάλο ρόλο στην 7η συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο πωλήσεων για την γερμανική μάρκα. Επιπρόσθετα στην Κίνα αναμένεται να υπάρξει πολύ μεγάλη ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για αυτό η Daimler σκοπεύει στην λειτουργία ενός εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στο Πεκίνο.

Πάντως, η σχέση της Daimler με την Κίνα εντείνεται συνεχώς με την Geely να κατέχει πλέον το 9,7% του ομίλου και να αποτελεί τον μεγαλύτερο μεμονωμένο επενδυτή (ακόμη μεγαλύτερο και από το κρατικό fund του Κουβέιτ που έχει το 6,8%).