Η De Tomaso αναγεννάται επίσημα και θα παρουσιάσει νέο αυτοκίνητο στο Goodwood


Σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες θα παρουσιαστεί επίσημα και μετά από πολλά χρόνια μια νέα De Tomaso, που προς το παρόν ονομάζεται Project P.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/5/2019

Επίσημη επιστροφή λοιπόν για την De Tomaso, την ιστορική ιταλική εταιρεία που είχε ιδρυθεί το 1959 από τον Αργεντινό Alejandro De Tomaso και έχει μείνει στην ιστορία λόγω του Pantera. Ενός super car στο εντυπωσιακό στυλ των ‘70s, ο κινητήρας του οποίου, ομολογουμένως περίεργη επιλογή για τα δεδομένα της εποχής, ήταν ένας V8 με 5.800 cc της Ford, τοποθετημένος στο κέντρο. Στην ισχυρότερη έκδοσή του απέδιδε 355 ίππους και εξασφάλιζε μια τελική 280 km/h

Το Pantera είχε αποδειχθεί πολύ ανθεκτικό στο χρόνο μιας κατασκευαζόταν με μικρές ή πιο μεγάλες αισθητικές παρεμβάσεις ο αρχικό σχήμα από το 1971 έως και το 1992, έχοντας κατασκευαστεί συνολικά πάνω από 7.200 φορές. Η ολοκλήρωση της παραγωγής σήμανε ουσιαστικά και το τέλος της De Tomaso, ενώ από τότε πολλά σενάρια αναβίωσής της έχουν δει τοπ φως της δημοσιότητας.

Το τελευταίο δείχνει το πιο σοβαρό μιας και τα δικαιώματα της μάρκας ανήκουν από το 2014 και έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ στην ITV. Στην οποία ανήκει και η πρώην Gumpert, που πλέον ονομάζεται Apollo Automobili.

H ομάδα της Apollo Automobili και μια σειρά από καταξιωμένους συνεργάτες θα είναι, σύμφωνα με την ITV, υπεύθυνοι για το νέο μοντέλο της De Tomaso. Το οποίο προς το παρόν ονομάζεται Project P και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Ιουλίου, στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed. Και έγκαιρα για την επέτειο των 60 χρόνων της μάρκας.