Η De Tomaso P72 είναι εντυπωσιακή


Το πρώτο δείγμα γραφής της αναγεννημένης DeTomaso είναι κάτι παραπάνω από θετικό και ας ελπίσουμε πως θα υπάρχει και συνέχεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/7/2019

Έγκαιρα για τα 60α γενέθλια της μάρκας η αναγεννημένη De Tomaso παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed το νέο της μοντέλο, που είναι μάλλον πιο εντυπωσιακό σε σχέση με ότι θα περίμενε κανείς. Η P72 λοιπόν όπως ονομάζεται παραπέμπει με την εμφάνισή της στα αγωνιστικά της δεκαετίας του ’60, η εικόνα των οποίων έχει βέβαια προσαρμοστεί στα τρέχοντα δεδομένα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της De Tomaso, του Ryan Berris, ο οποίος είπε πως «όπως η Pantera δημιούργησε μια νέα κατηγορία το ’70 όταν και είχε παρουσιαστεί έτσι και η P732 θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Δημιουργήσαμε μια σύγχρονη μηχανή του χρόνου».

Πίσω από την αναγέννηση της De Tomaso υπάρχουν οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη Apollo Automobili. Δηλαδή η ITV (Ideal Team Venture) η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της θρυλικής ιταλικής μάρκας από το 2014.

Εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό είναι και το εσωτερικό της De Tomaso P72, η οποία θα κινείται ως μοντέλο παραγωγής είτε από τον ατμοσφαιρικό V12, προέλευσης Ferrari, που χρησιμοποιείται και στο Apollo IE είτε από έναν αμερικάνικο V8.

Επίσημα πάντως η P72 είναι εμπνευσμένη από την P70, ένα πρωτότυπο που χρονολογείται από το 1964 και είχε εξελιχθεί από κοινού από τους Alejandro de Tomaso και Carroll Shelby.