H διαδικασία αναπαλαίωσης του θρυλικού Peugeot 205 GTI (Video)


Με αφορμή τη συμπλήρωση 210 χρόνων ζωής, η Peugeot εγκαινιάζει την υπηρεσία αποκατάστασης παλαιότερων και πώλησης κλασικών οχημάτων.

  • 15/10/2020

Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της διαθέτει ένα τμήμα που καταπιάνεται με την αποκατάσταση, την πιστοποίηση ή ακόμα και την πώληση ιστορικών οχημάτων.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Mercedes-Benz με το περίφημο Classic Center, ενώ προσφάτως ανάλογη δραστηριότητα ανέπτυξε και η FCA, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί κανείς για την αναπαλαίωση ή την πιστοποίηση ενός Fiat, μια Alfa Romeo ή ακόμα και μιας Lancia.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 210 ετών από την ίδρυσή της και η Peugeot αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής, δημιουργώντας το ανάλογο τμήμα, αντικείμενο εργασίας του οποίου θα είναι τα κλασικά οχήματα.

Με έδρα το μουσείο που διατηρεί η Peugeot στη φυσική της έδρα, το Sochaux, η γαλλική φίρμα θα αναλαμβάνει την αποκατάσταση και την πιστοποίηση αυτοκινήτων, ενώ θα προχωρά και σε αγοροπωλησίες.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει από αυτήν τη διαδικασία από το νεότευκτο τμήμα της Peugeot είναι ένα 205 GTI με τον κινητήρα του 1,9 λίτρου.

Οι εργασίες αποκατάστασής του έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αφορούν μόνο τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του αλλά και τα μηχανικά μέρη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν πληροφορίες και μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχει ετοιμάσει ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών PSA και περιλαμβάνει αντίστοιχες υπηρεσίες και για τα μοντέλα της Citroen.