Η διάδοχος της Pagani Huayra θα είναι και ηλεκτρική


Ηλεκτρική Pagani. Ακούγεται κάπως αλλά μια έκδοση EV θα υπάρχει για το επόμενο hypercar της διάσημης ιταλικής εταιρείας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/3/2019

H Pagani έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της διαδόχου της Huayra, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Christopher Pagani, γιός του ιδρυτή της εταιρείας Horacio Pagani. Το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της μικρής ιταλικής μάρκας των hypercars -το πρώτο ήταν η εμβληματική Zondα για την οποία υπάρχουν ακόμα παραγγελίες- έχει προς το παρόν τον κωδικό C10. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να παρουσιαστεί πριν από το 2021, ενώ η εμφάνισή της θα ακολουθεί το γνωστό εντυπωσιακό στυλ των μοντέλων της εταιρείας.

Ο κινητήρας της Pagani C10, ας την ονομάσουμε και εμείς έτσι, θα είναι και πάλι ο V12 της AMG των 6.000 cc με τα διπλά turbo, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα χρειάζεται υβριδική υποβοήθηση προκειμένου να καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων ακόμα και σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως η νέα Pagani θα είναι διαθέσιμη και με χειροκίνητο κιβώτιο, μιας και όπως λέει ο Horacio Pagani το ζητά το 70% των αγοραστών. Για το υπόλοιπο 30% θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο.

Για μια ηλεκτρική Pagani δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα ενδιαφέρον από κανένα υποψήφιο αγοραστή. Παρόλα αυτά για το νέο μοντέλο θα εξελιχθεί και μια ηλεκτρική εκδοχή, καθώς όπως λέει ο Horacio Pagani «είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Θα είναι ένα πολύ ακριβό πρότζεκτ αλλά το πιστεύουμε».