Η διαφήμιση που ντρόπιασε την VW (Video)


ΜΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΓΔΟΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ GOLF ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ VW ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ VIDEO ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ.

  • 21/5/2020

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα video το οποίο δημοσίευσε η VW σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη γερμανική φίρμα να κατηγορείται ακόμα και για ρατσισμό.

Στην προσπάθειά της να προβάλει την όγδοη κατά σειρά γενιά του Golf, η VW δημιούργησε μια σειρά από σύντομα video, χωρίς ωστόσο να υπολογίσει ότι το περιεχόμενο ενός εξ αυτών θα προκαλέσει μια επικοινωνιακή κρίση.

Το αμφιλεγόμενο video το οποίο προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου κύμα αντιδράσεων εμφάνιζε ένα χέρι να «χειρίζεται» κάπως βίαια έναν έγχρωμο άνδρα.

Πέρα όμως από την βίαιη συμπεριφορά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είδαν πίσω από το διαφημιστικό spot της VW κάποια ψήγματα ρατσισμού, τα οποία μάλιστα ενίσχυσε και η εμφάνιση της λέξης «Neger» -νέγρος στα γερμανικά- κατά τη διάρκεια του video.

Και ενώ αρχικώς η VW δεν θέλησε να δώσει διαστάσεις στην παρερμηνεία του διαφημιστικού spot στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αποσύρει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα ρατσισμού ή ξενοφοβίας και ότι θα φροντίσει ώστε οι δημιουργοί του video να υποστούν τις συνέπειες του λάθους τους.