H δίτροχη Bugatti είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης


Στη δεκαετία του 1930 μάς ταξιδεύει η δίτροχη Bugatti Vitesse, που έχει προσεχθεί μέχρι τη παραμικρή λεπτομέρεια.

  • 13/4/2021

Η Bugatti έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να μας εντυπωσιάζει με «υπερκατασκευές» που προέρχονται κυριολεκτικά από άλλον πλανήτη. Κάθε όχημα που έχει παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν είναι από μόνο του και ένα έργο τέχνης.

Χρησιμοποιώντας την ίδια φιλοσοφία, κάνει με την Bugatti Vitesse μια προσπάθεια να προβλέψει τη μορφή των μελλοντικών μοτοσικλετών επιδόσεων.

Ο σχεδιαστής Patrick Pieper, έργο του οποίου αποτελεί η συγκεκριμένη superbike, θέλησε να συνδυάσει το άρωμα της εποχής του 30’ με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ένα δίτροχο, προσέχοντας μέχρι και τη παραμικρή λεπτομέρεια.

Όπως δηλώνει όλα ξεκίνησαν μέσα από έναν διαγωνισμό για μοτοσικλέτες στο Facebook, που οργανώθηκε από λάτρεις της Bugatti. Αρχικά σχεδίασε σε δύο διαστάσεις την πλαϊνή όψη της μοτοσικλέτας, αλλά μετά από μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε και την έκανε σε τρισδιάστατη μορφή.

Την έμπνευση του ο Patrick την πήρε από την Bugatti Vision Gran Turismo Concept του 2015, καθώς το τελείωμα του πίσω μέρους σχήματος «C», κατέληξε να είναι το μπροστινό τμήμα αυτής της μοντέρνας κατασκευής. Κάποια σχόλια παρομοιάζουν τη σιλουέτα της με μία φάλαινα ή κάποιο άλλο μεγάλο θαλάσσιο πλάσμα.

Το γαλάζιο χρώμα, αλλά και οι αεραγωγοί σε απόχρωση χρωμίου, καθώς και τα μέρη από αλουμίνιο από τη μια φέρνουν στη μνήμη μας τις κλασικές αγωνιστικές μοτοσικλέτες του 1930 και από την άλλη θυμίζουν κάπως το πίσω μέρος της Chiron.   

Η εντυπωσιακή αυτή πρωτότυπη μοτοσικλέτα Vitesse της Bugatti θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια μελλοντική superbike της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.