Η Dodge και το έλκηθρο του Αη-Βασίλη


Για τις Άγιες Ημέρες που έρχονται, οι άνθρωποι της Dodge ετοίμασαν ένα διαφορετικό, πιο σπορ, έλκηθρο για τον Άγιο Βασίλη το οποίο δεν χρειάζεται τους ταράνδους για να κινηθεί.

  • 6/12/2018

Αν μη τι άλλο, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών (ανεξαρτήτου ηλικίας, λέμε τώρα…) χρειάζεται ένα ταχύτατο μέσο για να προλάβει να μοιράσει όλα τα δώρα σε μία νύχτα. Στην Dodge, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο όχημα που να είναι ικανό για κάτι τέτοιο.

Αφήνοντας κατά μέρος την κλασική εικόνα του ελκήθρου με τους συνολικά οκτώ ταράνδους (μαζί με τον ξακουστό «Rudolph»), η αμερικανική εταιρεία πήρε ένα Challenger SRT Hellcat Redeye με τον χωρητικότητας 6,2 l V8 (μηχανικά) υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 808 PS και το μετέτρεψε σε έλκηθρο.

Για τις μεταφορικές ανάγκες του Αη-Βασίλη, αφαιρέθηκε η οροφή, ώστε να χωράνε όλα τα δώρα και να διευκολύνεται να βγαίνει γρηγορότερα από αυτό για να τα μοιράσει. Εκτός από το κάθισμα γι’ αυτόν, υπάρχουν θέσεις για άλλους έξι (που προορίζονται για τα ξωτικά-βοηθούς του), διπλή απόληξη εξάτμισης και εξαπίστονες δαγκάνες της «Brembo», για να τονίζεται και ο σπορ χαρακτήρας του ελκήθρου. 

Άγιε Βασίλη, ήμασταν κι εμείς καλά παιδιά (λέμε τώρα) εφέτος...