Η έκδοση Gran Coupe της νέας σειράς 8 αναμένεται εντυπωσιακή


Η BMW πολύ σύντομα θα συμπληρώσει τη γκάμα της νέας σειράς 8, όπως άλλωστε συνηθίζει στις ζυγές σειρές της και με μια έκδοση Gran Coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/6/2019

Η πιο οικογενειακή εκδοχή της σειρά 8 θα βασίζεται στο κουπέ, καθώς από αυτό θα προέρχεται όχι μόνο η εντυπωσιακή μάσκα αλλά και το παρμπρίζ με την έντονη κλίση. Το παρόν θα δίνουν και οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί ακριβώς πίσω από τους εμπρός τροχούς, ενώ από κει και πέρα το μεταξόνιο θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο προκειμένου να χωρέσουν και οι επιπλέον δύο πόρτες.

Χαρακτηριστική για Gran Coupe της BMW η απουσία πλαισίων για τα παράθυρα, ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω αναμένεται έντονη, γεγονός που μάλλον θα επηρεάσει ο εσωτερικό ύψος στο πίσω κάθισμα. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών θα καταλήγει σε  μια διακριτική αεροτομή, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας θα ενσωματώνει ένα διαχύτη και διπλές απολήξεις.

Το εσωτερικό είναι γνώριμο από τις άλλες εκδόσεις της 8άρας, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 in και με οθόνη infotainment στο κέντρο του ταμπλό με διαγώνιο 10,25 in.

Οι κινητήρες φυσικά και δεν θα διαφοροποιούνται σε σχέση με τις κουπέ και κάμπριο. Έτσι και η Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη τόσο με τον εξακύλινδρο diesel των 3.000 cc και των 320 PS όσο και με τον V8 βενζίνης της M850i, με απόδοση 530 PS από 4.400 cc. Αργότερα αναμένεται και η M8 Gran Coupe, στην οποία ο V8 των 4,4 lt θα φτάνει τα 600 PS.

upd: Διέρρευσαν μόλις οι πρώτες φωτογραφίες!