Η εξωπραγματική Bugatti Bolide συναρπάζει ανεβαίνοντας το Goodwood (video)


Η Bugatti Bolide πάτησε για πρώτη φορά τις ρόδες της επί βρετανικού εδάφους για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

  • ΦΩΤΟ: Bugatti
  • 17/7/2023

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood έχει τη φήμη να συγκεντρώνει τα πιο εξωτικά, μαγευτικά, ισχυρά αυτοκίνητα κάθε χρόνο από το 1993.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να λείπει κι η Bugatti, που έφερε την Bolide για μία «βόλτα» στην ανάβαση των 1,8 χιλιομέτρων.

Η Bolide, που θα παραδοθεί στους αγοραστές της το 2024, βρέθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση που έκανε στην πίστα του Le Mans.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Andy Wallace, νικητής στις 24 ώρες της Daytona, στις 12 ώρες του Sebring και στις 24 ώρες του Le Mans

«Είναι μία πολύ ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία να οδηγώ αυτή την εμπνευσμένη από το motorsport Bugatti σε μία τόσο γνωστή διαδρομή, με τον κόσμο τόσο κοντά μας,» δήλωσε αργότερα ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως στην «καρδιά» της Bolide βρίσκεται ο κινητήρας W16 των 8L και των τεσσάρων τούρμπο, με απόδοση 1600 PS και ροπή 1600 Nm, ενώ ζυγίζει μόλις 1450 κιλά χωρίς υγρά και οδηγό, με αποτέλεσμα να έχει αναλογία βάρους προς ίππους 0,9 kg/PS.

Δείτε το σχετικό βίντεο: