Η εντυπωσιακή Ferrari 375 America Coupe by Vignale κοστίζει εκατομμύρια


Η μια από τις τρεις συνολικά που έχουν κατασκευαστεί αναμένεται να βρει νέο ιδιοκτήτη με ένα ποσό από 2,4 έως 3,4 εκατομμύρια δολάρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/1/2021

Η Carrozzeria Vignale ιδρύθηκε το 1948 από τον Alfredo Vignale και έφτιαξε ένα πολύ ισχυρό όνομα φτιάχνοντας ειδικά αμαξώματα για μοντέλα τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Όπως των Alfa Romeo, Fiat, Maserati και Lancia, αν και κάποια από τις πιο διάσημες και ονομαστές δημιουργίες της βασίζονται σε αυτοκίνητα της Ferrari.

Όπως η Ferrari 375 America Coupe by Vignale των φωτογραφιών μας, που είναι το ένα από τα μόλις τρία αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο στούντιο του Τορίνο με τον Vignale να μετατρέπει απλά βλέποντάς τα σχέδια σε γλυπτά από αλουμίνιο.

Ο συνδυασμός του αλουμινίου και του χρωμίου που προτιμούσε ο Vignale έκαναν τις δημιουργίες του ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ΗΠΑ, ενώ ένα άλλο χαρακτηριστικό τους ήταν η διχρωμία. Όπως στη Ferrari των φωτογραφιών μας με τον αριθμό πλαισίου 0327 AL, που επιπρόσθετα διάθετε και ειδικής σχεδίασης προβολείς και πίσω φώτα.

Η πρώτη παρουσίασή της έγινε τον Ιανουάριο του 1954 στην έκθεση της Νέας Υόρκης, έκανε μια μικρή εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Τον Robert Wilke από το Wisconsin.

Σήμερα, μετά από 67 ολόκληρα χρόνια, η Ferrari 375 America Coupe by Vignale είναι σε άριστη κατάσταση σε ότι αφορά το αμάξωμά της. Στο εσωτερικό της υπάρχουν κάποια σημάδια του χρόνου αλλά όχι κάτι μη αναμενόμενο, ενώ ο κινητήρας, σύμφωνα με την πιστοποίηση της Ferrari Classiche, είναι ο γνήσιος.

Όλα αυτά θα αποτιμηθούν, σύμφωνα με την εκτίμηση της RM Sotheby’s σε δημοπρασία της οποίας θα πουληθεί, από 2.400.000 έως 3.400.000 δολάρια.