Η εντυπωσιακή Mercedes G-Class 4x4 επιστρέφει


Πιο ψηλή δεν θα γίνεται και στη δεύτερη γενιά της, που αναμένεται να σημειώσει ανάλογη επιτυχία με την προκάτοχό της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 15/9/2020

Μετά την εξάτροχη Mercedes G-Class της προηγούμενης γενιάς η πιο εντυπωσιακή έκδοση του θρυλικού μοντέλου ήταν η G 4x4. Η οποία, όπως και η πρώτη είχε σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία ειδικά στις χώρες του Κόλπου.

Για αυτήν της τη δημοτικότητα υπεύθυνη ήταν η εμφάνισή της που ήταν όσο πιο hardcore για off road γινόταν: ειδικοί σπαστοί άξονες, απόσταση 450 mm από το έδαφος σε συνδυασμό με θηριώδεις τροχούς 22 ιντσών, αύξηση κατά σχεδόν 30 cm των μετατροχίων.

Φυσικά με τις ανάλογες επεκτάσεις των φτερών, που αυξάνουν την σταθερότητα, ενώ η ειδική αυτή G-Class μπορεί να περάσει χωρίς να… βραχεί από νερό βάθους ενός μέτρου.

Η παραγωγή της ολοκληρώθηκε το 2017, δηλαδή λίγο πριν παρουσιαστεί η καινούργια γενιά της G-Class, η οποία όπως λένε οι πληροφορίες και όπως φαίνεται από διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θα αποκτήσει μια ανάλογη έκδοση.

Με αντίστοιχη λογική φιλοσοφία και εμφάνιση, ενώ η φιλοδοξία είναι να επαναληφθεί η επιτυχία της πρώτης γενιάς. Κάτι που δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει εκτός απροόπτου ο V8 των 4.000 cc με τα δύο turbo της μάρκας, με μάλλον διαφορετικές ρυθμίσεις που θα ευνοούν την ελαστικότητά του από χαμηλά.