Η "επανεκκίνηση" της Maserati ξεκινά από του χρόνου


Στην διάρκεια της παρουσίασης Capital Markerts Day η ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε τα πλάνα της μέχρι και την επόμενη Levante.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/8/2019

Η οποία θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2022. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει πως η Maserati επιτέλους θα λανσάρει από του χρόνου ένα νέο σπορ μοντέλο το οποίο δεν θα είναι άλλο από την Alfieri που είχαμε δει ως concept για πρώτη φορά το 2014(!). Μέσα στο 2020 θα παρουσιαστούν επίσης οι ανανεωμένες Levante, Ghibli και Quattroporte με διακριτικές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό με αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

Ένα χρόνο αργότερα η Maserati θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο D-UV μοντέλο. Θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV που θα τοποθετείται κάτω από την Levante και θα προσφέρεται και με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Μέσα σε εκείνη την χρονιά θα παρουσιαστεί και μία cabrio έκδοση της Alfieri (αν τελική ονομάζεται έτσι), καθώς και ένα ολοκαίνουργιο GranTurismo.

Για το 2022 οι Ιταλοί ετοιμάζουν τη νέα GranCabrio και τη νέα γενιά της Quattroporte, οι οποίες όχι μόνο θα είναι υβριδοποιημένες αλλά θα έχουν και από μία ηλεκτρική έκδοση. Η Maserati δεν έχει δώσει περισσότερα στοιχεία, αλλά αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική (ειδικά με τις ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων της) δεν θα πρέπει να αποκλίνει από το πλάνο της.