Η επόμενη γενιά Porsche Macan θα είναι ηλεκτρική!


ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΗΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/2/2019

Πρόκειται για μία κίνηση εντυπωσιασμού; Όπως και να έχει η Porsche δείχνει ξεκάθαρα πως επενδύει πολλά στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό ανακοινώνει ένα χρόνο νωρίτερα πως η επόμενη Macan θα είναι μόνο ηλεκτρική! H νέα Macan θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2020, δηλαδή ένα χρόνο προτού παρουσιασθεί η πολυαναμενόμενη Taycan.

H νέα Macan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Λειψία, όπου το τωρινό μοντέλο έχει ετήσια παραγωγή πάνω από 90.000 αυτοκίνητα. Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται από το 2002 η Cayenne, καθώς και η Panamera. Όπως και η Taycan έτσι και η ηλεκτρική Macan θα έχει την ίδια διάταξη PPE (Premium Platform Electric) με τεχνολογία 800 Volt.

"Η ηλεκτροκίνηση και η Porsche συνδυάζονται τέλεια. Όχι μόνο επειδή από τεχνολογικής άποψης, αλλά και λόγω του σπορ χαρακτήρα », δήλωσε ο πρόεδρος της Porsche, Oliver Blume.

"Μέχρι το 2022 θα επενδύσουμε περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και μέχρι το 2025 το 50% όλων των νέων οχημάτων της Porsche θα έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Παρ 'όλα αυτά, τα επόμενα δέκα χρόνια θα επικεντρωθούμε σε ένα συνδυασμό κίνησης που αποτελείται από ακόμα πιο αποδοτικούς βενζινοκινητήρες, plug-in υβριδικά μοντέλα και αμιγώς ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα. Στόχος μας είναι να αναλάβουμε πρωτοποριακό ρόλο στην τεχνολογία και γι 'αυτό θα συνεχίσουμε να ευθυγραμμίζουμε σταθερά την εταιρεία με την κίνηση του μέλλοντος".