Η επόμενη γενιά των Volvo θα διαθέτει την τεχνολογία LiDAR της Luminar


Οι Σουηδού θέλουν παρέχουν τη δυνατότητα πλήρους αυτόνομης κίνησης στους αυτοκινητόδρομους, εφόσον πληρούνται όλες οι συνθήκες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/5/2020

Η Volvo ήδη έχει αρχίσει να προετοιμάζει τη νέα γενιά των μοντέλων της που θα βασίζονται στο καινούργιο πλαίσιο SPA 2 και αναμένονται το 2022. Ο στόχος της σουηδικής εταιρείας είναι να έχουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να είναι έτοιμα για την αυτόνομη οδήγηση. Αυτός είναι και ο λόγος που η σουηδική εταιρεία θα συνεργάζεται από εδώ και στο εξής με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Luminar προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά της μοντέλα τους αισθητήρες LiDAR της τελευταίας.

Μάλιστα η σχεδίαση των αυτοκινήτων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι συγκεκριμένοι αισθητήρες να είναι ενσωματωμένοι στις οροφές τους. Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες εκπέμπουν εκατομμύρια παλμούς laser και σκανάρουν τρισδιάστατα το περιβάλλον δημιουργώντας έναν πρόσκαιρο χάρτη σε πραγματικό χρόνο χωρίς να απαιτείται σύνδεση με το internet.

Tα Volvo SPA 2 θα διαθέτουν και τη λειτουργία Highway Pilot, η οποία θα επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη λειτουργία στους αυτοκινητόδρομους. Που θα ενεργοποιείται μόνο μετρά από έλεγχο τόσο της περιοχής στην οποία κινείται το αυτοκίνητο όσο και των συνθηκών που επικρατούν. Παράλληλα θα υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης ή over the air όπως έχει επικρατήσει να λέγεται αναβάθμισης του λογισμικού.

H Volvo πάντως σε συνεργασία με τη Luminar θα εξετάσουν και τη χρήση των αισθητήρων LiDAR για την βελτίωση και των άλλων συστημάτων υποβοήθησης με τα οποία θα μπορούν να εξοπλιστούν τα αυτοκίνητα της πρώτης.