H επόμενη γενιά Toyota GT86 θα έχει μεγαλύτερο κινητήρα


Το GT86 (και κατά συνέπεια το Subaru BRZ) είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πισωκίνητα κουπέ που έχουν υπάρξει την τελευταία δεκαετία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/4/2018

Και σύμφωνα με την εφημερίδα «The Japan Times» η συνεργασία των δύο εταιριών θα συνεχιστεί ώστε να έχουν έτοιμο ένα νέο κουπέ που θα κάνει την εμφάνισή του αρχές της επόμενης δεκαετίας (το αργότερο το 2021). Στόχος τόσο της Subaru όσο και της Toyota είναι να κατασκευάσουν ένα ακόμη πιο σπορ μοντέλο με εξελιγμένη κουπέ σχεδίαση και μικρότερο βάρος προς όφελος των επιδόσεων.

Μία σημαντική λεπτομέρεια που αναφέρουν οι The Japan Times είναι πως ο δίλιτρος boxer θα αντικατασταθεί από έναν μεγαλύτερο χωρητικότητας 2,4 lt αλλά δίχως να υπάρχει καμία αναφορά σε υπερτροφοδότηση. Έτσι και το νέο μοτέρ, που πιθανότατα θα προέρχεται από το Subaru Ascent (ένα μεγάλο SUV που κυκλοφορεί και στις ΗΠΑ, όπου αποδίδει 260 PS και 376 Nm ροπής), θα είναι ατμοσφαιρικό.

Ο Tetsuya Tada, ο αρχιμηχανικός που έχει αναλάβει την εξέλιξη τόσο του GT86 όσο και της Supra, πως ο μόνος τρόπος να υπάρξει υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του κουπέ είναι να υπάρξει μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα. Κάτι που μπορεί να γίνει στην επόμενη γενιά των σπορ κουπέ της Subaru και της Toyota που κυκλοφορούν από το 2012 με ένα μικρό facelift που έγινε πέρυσι.