Η Europcar απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την VW


Η Europcar απέρριψε πρόταση εξαγοράς ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Volkswagen. Γιατί η VW θέλει να επενδύσει και να εξαγοράσει την μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης οχημάτων στην Ευρώπη;

  • 25/6/2021

Η Europcar, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης οχημάτων στην Ευρώπη, απέρριψε πρόταση για την εξαγορά της ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Volkswagen. Πιο συγκεκριμένα, η προσφορά της VW που υποβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο ήταν για εξαγορά με τιμή 0,44 ευρώ ανά μετοχή, η οποία κρίθηκε πολύ χαμηλή από τους ιθύνοντες της Europcar και απορρίφθηκε.

Η Volkswagen θα επιμείνει και αναμένεται να επανέλθει με νέα υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της Europcar, η μετοχή της οποίας είχε κέρδη 9,5% την Τετάρτη, σε υψηλό 6 εβδομάδων.

Η Volkwagen εδώ και καιρό εξετάζει την εξαγορά και την εμπορική συνεργασία  με την Europcar, καθώς θέλει να αυξήσει τα σημεία προβολής και προώθησης του στόλου των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Η Europcar έχει ένα εξαιρετικά εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων υπηρεσιών, που αριθμεί περίπου 1.150 καταστήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και στα κέντρα των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί μέσω αυτών των καταστημάτων να προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για επιχειρήσεις ταξί ή τον διαμοιρασμό διαδρομών (ride-sharing). Ταυτόχρονα, η VW θα μπορεί έτσι να προωθήσει περισσότερο τα νέα ηλεκτρικά ID μοντέλα της και να τα φέρει πιο κοντά σε νέους οδηγούς που ίσως να μην σκέφτονταν την αγορά τους.

Οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων με εκτεταμένα δίκτυα πωλήσεων σε τόσο μεγάλο βαθμό δίνουν τη δυνατότητα στους παραδοσιακούς κατασκευαστές να μπουν στην αγορά της διαμοιρασμένης κινητηκότητας (car sharing) και των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων που αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια.