Η Evasive Motorsports κάνει τα όνειρα των φίλων της Honda πραγματικότητα (photos)


Η Evasive Motorsports κατασκεύασε το Honda S200R, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρα των φίλων της ιαπωνικής μάρκας για το εμβληματικό μοντέλο.

  • ΦΩΤΟ: EVASIVE MOTORSPORTS
  • 22/4/2023

Το Honda S2000 βγήκε εκτός παραγωγής το 2009, έχοντας προλάβει να μπει βαθιά στις καρδιές τόσο των φίλων της Honda, όσο και συνολικά όσων αγαπούν τα αυτοκίνητα.

Αυτό που άφησε με ένα παράπονο άπαντες ήταν το γεγονός πως επί εννέα χρόνια, η Honda δεν κυκλοφόρησε ποτέ καμία έκδοση Type R.

Αυτή η «αδικία» αποκαθίσταται από την Evasive Motorsports, που σχεδίασε και κατασκεύασε την S200R.

Στην «καρδιά» του S200R που θέλει να γίνει το S2000 Type R που δεν ήρθε ποτέ, η Evasive Motorsports τοποθέτησε έναν κινητήρα K20 με turbo από το Civic Type R της προηγούμενης γενιάς. Μαζί με την αλλαγή του κινητήρα, προστέθηκε ειδική εισαγωγή αέρα από την Evasive, καθώς και σύστημα διαχείρισης Motec M140 για την ομαλή λειτουργία του.

Στη βασική του μορφή, το S200R αποδίδει 310 PS, όσα και το FK8 Civic Type R, με την εταιρεία να προσφέρει μία πλειάδα επιλογών για αναβαθμίσεις και διάφορα επίπεδα επιδόσεων στους υποψήφιους αγοραστές.

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω του αυθεντικού, 6τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων του S2000, αλλά με αναβαθμισμένο διαφορικό για τη διαχείριση της δύναμης. Στις βελτιώσεις συμπεριλαμβάνονται και νέα φρένα της Brembo με έξι πιστόνια στις δαγκάνες μπροστά και τέσσερα πίσω.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει ορισμένες βελτιώσεις για να μοιάζει πιο μοντέρνο για τα σημερινά δεδομένα, με την προσθήκη οθόνης αντί για καντράν με βελόνες, καθώς και καθίσματα της Recaro επενδυμένα με Alcantara.

Εξωτερικά, θα βρει κανείς πίσω μεγάλη πίσω πτέρυγα και ένα μικρό spoiler στο εμπρός μέρος, με πιο φαρδιά φτερά πάνω από τους τροχούς και αρκετό ανθρακόνημα σε διάφορα σημεία.