Η FCA επενδύει στην Tesla


Η FIAT Chrysler Automobiles πέρυσι την άνοιξη, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την Tesla για τη μείωση του μέσου όρου εκπομπής ρύπων και διοξειδίου στα οχήματά της. Όπως αποδεικνύεται, η FCA  θα χρηματοδοτήσει το εργοστάσιο της εταιρείας του Elon Musk στη Γερμανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2020

Η ανακοίνωση δημιουργίας του «Gigafactory 4», του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία, την οποία έκανε Elon Musk προς τα τέλη του περασμένου χρόνου, ήταν από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2019. Ωστόσο, ήδη από την περασμένη άνοιξη –και πριν συγχωνευθεί με τον Όμιλο PSA– η FIAT Chrysler Automobiles είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Tesla, με σκοπό να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο ο μέσος όρος εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της πρώτης.

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, η FIAT Chrysler Automobiles συμφώνησε πέρυσι να πληρώσει στην Tesla περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2023 για επιτύχει την μείωση της μέσης τιμής διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν από την Tesla για την κατασκευή του καινούργιου εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται κάθε τρίμηνο, σε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο.