Η Ferrari 812 Superfast φόρεσε τα… Mansory της!


Το τελευταίο διάστημα η Mansory έχει πάρει φωτιά αφού παρουσιάζει συνεχώς νέα κιτ βελτίωσης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/4/2020

Αυτή τη φορά ανακοινώνει ένα ήπιο πακέτο αναβάθμισης για μια από τις ομορφότερες Ferrari στην σύγχρονη εποχή. Μα θα μου πείτε και ποια Ferrari δεν είναι όμορφη; Ωστόσο, επιτρέψτε μου να έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το σαγηνευτικό σχήμα που πλαισιώνει μια από τις ισχυρότερες και ταχύτερες κατασκευές που έχουν βγει ποτέ από το εργοστάσιο στο Maranello.

Ακόμη και αν η Mansory δεν αναφέρει για το πακέτο Softkit καμία αναβάθμιση στα μηχανικά μέρη κανείς δεν θα έχει παράπονο για τις επιδόσεις (0-100 km/h σε 2,9 sec) που προσφέρει ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt που αποδίδει 800 PS και 718 Nm. Πάντως θα μπορούσε να αποδίδει 30 PS και 22 Nm, όπως το πακέτο Stallone που ήταν να παρουσιάσει η Mansory στο σαλόνι της Γενεύης που ακυρώθηκε.

Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε υπάρχει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων και προσθήκη διακριτικών αεροδυναμικών βοηθημάτων στα πλαϊνά χαμηλά και στους προφυλακτήρες. Πίσω ο διαχύτης είναι νέας σχεδίασης με ένα πιο έντονο tuning στιλ, ενώ και ο μπροστινός έχει δεχθεί ανάλογη περιποίηση. Εννοείται πως το κιτ βελτίωσης περιλαμβάνει και αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς.