Η Ferrari δεν θα αυξήσει την παραγωγή της


Η Ferrari μπορεί να αυξάνει τα μοντέλα της γκάμας της αλλά δεν σκοπεύει να αυξήσει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον και την παραγωγή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2019

To 2019 είναι από τις πιο παραγωγικές χρονιάς της Ferrari, καθώς η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έχει παρουσιάσει ήδη τα 4 από τα 5 νέα μοντέλα που είχε υποσχεθεί για φέτος. Η αρχή έγινε με τις F8 Tributo και SF90 Stradale η οποία πρακτικά δημιούργησε μια νέα κατηγορία, αυτή των (σχετικά) προσιτών και μη περιορισμένης παραγωγής hyper cars, ενώ η συνέχεια δόθηκε με τις ανοιχτές F8 Spider και 812 GTS, που με 800 ίππους είναι το πιο ισχυρό ανοιχτό μοντέλο παγκοσμίως.

Οπότε για τα ολοκληρωθεί η πεντάδα απομένει ακόμα μια νέα Ferrari και μια και το SUV της μάρκας, η Purosanque, αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα κάποια χρόνια υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πρόκειται για ένα εισαγωγικό μοντέλο με έναν V6.

H πληθώρα αυτή νέων μοντέλων και η διεύρυνση της γκάμας οδηγεί λογικά στο συμπέρασμα πως η ιταλική εταιρεία θα προσαρμόσει ανάλογα και το ύψος της παραγωγής της κατασκευάζοντας ακόμα πιο πολλά αυτοκίνητα.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, μιας και η Ferrari συνειδητά, όπως είπε ο διευθυντής marketing και πωλήσεών της Enrico Galliera, δεν πρόκειται να καλύπτει και στο μέλλον τη ζήτηση για τα μοντέλα της. Και αυτό για να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το κύρος και την εικόνα τους, που είναι άμεσα συνδεδεμένη και με το πόσο συχνά τις συναντά κανείς στο δρόμο.