Η Ferrari γιορτάζει 75 χρόνια ιστορίας το 2022 (video)


Με ειδικό έμβλημα θα γιορτάσει το 2022 η Ferrari την 75η επέτειό της.

  • 30/12/2021

Το έτος ήταν 1947 όταν ο Enzo Ferrari άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο της ομώνυμης εταιρείας στο Μαρανέλο της βόρειας Ιταλίας.

Αυτό το γεγονός γιορτάζει το 2022 η Ferrari, με ένα ειδικό logo με τον αριθμό '75' και τη χρονολογία 1947-2022 στο πλάι, και το σήμα του Cavalino Rampante στο εσωτερικό του '5'.

Παράλληλα, για την περίσταση, ο John Elkann, Πρόεδρος της Ferrari, παρουσίασε έναν ξεχωριστό γλυπτό, φτιαγμένο από εξαρτήματα αυτοκινήτων της εταιρείας. 

Ο ίδιος δήλωσε: «Για αυτήν την ξεχωριστή χρονιά δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο εικονίδιο: ένα γλυπτό που αποτελείται από χιλιάδες εξαρτήματα που σφυρηλατήθηκαν εδώ στο εργοστάσιό μας και τοποθετήθηκαν ένα προς ένα από τους συναδέλφους μου στη Ferrari. Είναι ένα σύμβολο του πνεύματος της Ferrari που μοιράζεται τόσο εδώ στο Μαρανέλο όσο και από όλη την οικογένειά μας σε όλο τον κόσμο. Αντικατοπτρίζει την ουσία αυτού που είμαστε, τα τελευταία 75 χρόνια μας και το μέλλον μας. Είναι σύμβολο μιας εταιρείας που, όπως είπε κάποτε ο Enzo Ferrari – Πάνω απ’ όλα, είναι φτιαγμένη από ανθρώπους».

Δείτε και το σχετικό βίντεο: