Η Ferrari P80/C είναι μία και μοναδική (video)


Πρόκειται για ένα one-off μοντέλο που βασίζεται στην αγωνιστική 488 GT3 και προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/3/2019

Την Ferrari που βλέπετε θα μπορεί να την χαρεί σύντομα ο ιδιοκτήτης της από το Hong Kong, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει τέσσερα χρόνια για να την παραλάβει. Τόσα χρειάστηκαν οι Ιταλοί για να εξελίξουν και ολοκληρώσουν αυτή την ειδική παραγγελία που βασίζεται στην 488 GT3.

Σύμφωνα και με τις υποδείξεις του ιδιοκτήτη, ο σχεδιασμός της P80/C παραπέμπει στις 330 P3/P4 και Dino 206 S του 1966. Από εκεί και πέρα η αεροδυναμική έχει αρκετά στοιχεία από την Formula 1 με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη εισαγωγή μπροστά με το χαμηλό splitter, τον τεράστιο πίσω διαχύτη και την μεγάλη πτέρυγα.

Από την στιγμή που η P80/C είναι ένα αυτοκίνητο μόνο για την πίστα δεν έχει ανάγκη μεγαλύτερους προβολείς από τους υποτυπώδεις, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα παράθυρα που εκτείνονται έως τις πλαϊνές εισαγωγές. Διακρίνονται τα λάστιχα της Pirelli με 18άρες ζάντες ή ακόμη και 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό επικρατεί αγωνιστικός αέρας με ότι προβλέπεται και φυσικά τον κλωβό ασφαλείας. Την προσοχή αποσπούν τα μπλε μπάκετ καθίσματα με τις ζώνες τεσσάρων σημείων, η κονσόλα με τους πάμπολλους διακόπτες, το κοφτό τιμόνι αλά F1 και το ψηφιακό καντράν.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη η Ferrari δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο αλλά θεωρείται απίθανο να μην δίνει το παρόν ο απίστευτος V8 των 3,9 lt που στην 488 GTB αποδίδει 670 PS. Φυσικά εδώ η ισχύς θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού μιλάμε για ένα «πιστάδικο» supercar που έχει και 5% καλύτερη αεροδυναμική. Περισσότερα για την σπέσιαλ P80/C μπορείτε να ανακαλύψετε στο παρακάτω βίντεο.