Η Ferrari Purosangue παίρνει σάρκα και οστά


Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το σχεδιαστικό μέλλον της Ferrari Purosangue, του πρώτου SUV με καταγωγή το Μαρανέλο.

  • 23/3/2021

Η Ferrari αποτελεί το τελευταίο κάστρο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που πέφτει, ο τελευταίος πρωτοκλασάτος κατασκευαστής που υποκύπτει στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός SUV με σκοπό να τονώσει την αυτοπεποίθησή του και να γεμίσει τα ταμείο του με ρευστό.

Μέσα στο 2022 η Ferrari Purosanque πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής αποτελώντας το πρώτο όχημα ελευθέρου χρόνου με καταγωγή από το Μαρανέλο.

Η Ferrari Purosangue έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα ουκ ολίγες εμφανίσεις καμία από αυτές ωστόσο δεν μας έχει δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για τον σχεδιασμό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Αυτό επιχειρεί να το κάνει η πέννα του Giorgi Tedoradze ο οποίος δημιούργησε το απολύτως αληθοφανές ψηφιακό αποτύπωμα του αυτοκινήτου.

Οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα στο ρύγχος του ιταλικού SUV προδίδουν τον προσανατολισμό του ενώ οι κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις των εξατμίσεων στο πίσω τμήμα είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με ότι είχαμε δει μέχρι σήμερα από τους βασικούς ανταγωνιστές της Ferrari.

Μερικά εκατοστά ψηλότερα, η φωτεινή μπάρα που συνδέει τα δύο φωτιστικά σώματα αποτελεί ένα ακόμα σχεδιαστικό στοιχείο που διαφοροποιεί το παράδειγμα της… ψηφιακής Purosangue από εκείνο των υπολοίπων προτάσεων της Ferrari.

Ερωτηματικό αποτελούν ωστόσο και οι τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την Purosangue να εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο το οποίο θα έχει αφετηρία ένα εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης.

Φυσικά το μοτέρ θα είναι τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα και η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός προηγμένου συστήματος τετρακίνησης.