Η Ferrari Purosangue πέφτει στα βαθιά στον ευρωπαϊκό βορρά


To πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari καλείται να τα βάλει με τις… πολικές συνθήκες του ευρωπαϊκού βορρά συνεχίζοντας με εντατικό ρυθμό τις δοκιμές εξέλιξής τους.

  • 8/2/2021

Την πιο… πειστική εμφάνιση στη μέχρι τώρα εξελικτική πορεία της πραγματοποίησε η Ferrari Purosangue, μετρώντας τις δυνάμεις της στις πολικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής φίρμας συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις δοκιμές εξέλιξης οι οποίες και θα το οδηγήσουν στη γραμμή παραγωγής την αμέσως επόμενη χρονιά.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το υπό εξέλιξη SUV εντοπίζεται σε δημόσιο δρόμο, μέχρι σήμερα οι δοκιμές λάμβαναν χώρα σε ελεγχόμενες συνθήκες και όχι στο παγωμένο οδόστρωμα της Σκανδιναβίας.

Από το γεγονός αυτό μπορεί κανείς να εξάγει δύο συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι το SUV της Ferrari έχει διανύσει αρκετό δρόμο, αναζητώντας πλέον μεγαλύτερες προκλήσεις στο διάβα του και το δεύτερο είναι ότι οι Ιταλοί δεν θα αρκεστούν στις αναμενόμενα κορυφαίες ασφάλτινες δεξιότητες του αυτοκινήτου, ακονίζοντας και τα εκτός δρόμου αντανακλαστικά του.

Ένα ακόμα καινούργιο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ο ήχος του επιβλητικού SUV καθώς αυτό επιτάχυνε ώστε να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα, ήχος που μαρτυρά την ύπαρξη ενός V8 κινητήρα κάτω από το καπό του.

Οι πιο αισιόδοξοι τολμούν να ποντάρουν τα χρήματά τους ακόμα και σε V12 κινητήρες, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι πλέον να διατηρούν χαμηλά τον πήχη των εκλυόμενων ρύπων, αξιοποιώντας την υβριδική τεχνολογία για να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ισχύος.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η Ferrari Purosangue να αναπτύξει μια σχέση αγάπης και μίσους με τις πρίζες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να προσαρμοστεί στο… ρεύμα της εποχής.