H Ferrari Purosangue θα ακολουθεί το στυλ της Roma


Η πρεμιέρα της Purosangue μπορεί να προγραμματίζεται για κάποια στιγμή το 2021 αλλά ήδη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LACO DESIGN
  • 2/1/2020

Μπορεί κανείς εκτός Ferrari να μη γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο για την εμφάνιση του πρώτου SUV της μάρκας, της Purosangue, αλλά οι τελευταίες φήμες αναφέρουν πως θα υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό το στυλ του τελευταίου μοντέλου που παρουσίασε η διάσημη ιταλική εταιρεία. Της Roma, που θεωρείται πως θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας. Τουλάχιστον κάποιων από αυτά.

Από πλευράς διαστάσεων η Purosangue θα είναι στο μέγεθος των άμεσων ανταγωνιστών της, δηλαδή της Lamborghini Urus και της Aston Martin DBX. Η μάσκας της αναμένεται να είναι παραπλήσια με την οβάλ της Roma, ενώ οι προβολείς ανάλογα θα είναι μικροί και θα ενσωματώνουν και τα LED φώτα ημέρας.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο μεν αλλά όχι πρωτότυπο δε θα είναι τα αναδιπλούμενα και για λόγους αεροδυναμικής, χερούλια στις πόρτες, ενώ το πίσω μέρος θα προσδιορίζεται από μια φωτεινή μπάρα που θα συνδέει τα πίσω φώτα και θα καλύπτει όλο το πλάτος του αμαξώματος.

Όσο για απολήξεις της εξάτμισης θα είναι τέσσερις αλλά ο κινητήρας στον οποίο αντιστοιχούν εξακολουθεί να είναι μυστήριο. Οι πιθανότητες να κινείται από το μεγάλο V12 της μάρκας είναι μικρές, ενώ πιο πιθανή είναι η παρουσία του πολυβραβευμένου bi-turbo V8, σε συνδυασμό μάλλον με υβριδική υποβοήθηση.