Η Ferrari θα κατεβάσει... ταχύτητα για το 2020


Μετά από μία πρωτοφανή σειρά νέων μοντέλων μέσα στο 2019, η ιταλική μάρκα θα χαμηλώσει τους ρυθμούς της για τη νέα χρονιά. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/11/2019

Σε παλαιότερα χρόνια η παρουσίαση μιας Ferrari (έστω δύο) ήταν το γεγονός της χρονιάς. Τα πράγματα όμως -και τα νούμερα- έχουν αλλάξει δραματικά. Κάτι που έγινε εμφανές από την φετινή έντονη παραγωγική δυνατότητα της εταιρίας.

Μέσα στο 2019 η Ferrari παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε νέα μοντέλα. Μετρήστε: SF90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider, 812 GTS και βέβαια μόλις πρόσφατα την Roma. 

Η έντονη δραστηριότητα του 2019 έχει να κάνει με το πλάνο να παρουσιάσει 15 νέα μοντέλα μέσα σε πέντε χρόνια. Πάντως ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας Enrico Galliera δήλωσε ότι το 2020 θα είναι μία χρονιά ανασυγκρότησης και σταθεροποίησης της Ferrari.

Όπως είπε ο ίδιος σε βρετανικό περιοδικό, "παρουσιάσαμε πέντε νέα μοντέλα, κάποια σε νέες κατηγορίες, τώρα χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι το δίκτυό μας και οι πελάτες μας σίγουρα αντιλαμβάνονται την θέση του κάθε μοντέλου. Το 2020 δεν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό, θα εστιάσουμε περισσότερο στην προσπάθεια επιτυχίας των μοντέλων που παρουσιάσαμε μέσα στο 2019".

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το τι θα είναι τα υπόλοιπα 10 μοντέλα του προγράμματος και πότε θα παρουσιαστούν. Τα φώτα της δημοσιότητας πάντως έχουν επικεντρωθεί πάνω στο πρώτο SUV της Ferrari, την Purosangue, η οποία αναμένεται να έρθει μέσα στο 2022.