Η Ferrari θα παρουσιάσει έναν υβριδικό V8


Η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει ένα κεντρομήχανο νέο μοντέλο μέσα στη χρονιά και αναμένεται να έχει ένα υβριδοποιημένο μηχανικό σύνολο.

  • 15/2/2019

Ο CEO της εταιρίας Louis Camilleri επιβεβαίωσε το ντεμπούτο ενός νέου supercar πριν από μέρες αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες επίσημες ανακοινώσεις. Πάντως έχουν διαρρεύσει ορισμένες πληροφορίες όπως το ότι ο V8 κινητήρας που θα εφοδιάζει τη νέα Ferrari θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ.

Μάλιστα το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της εταιρίας και θα διαθέτει 184 άλογα επιπλέον από την 488 Pista, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα της Ferrari, ο Michael Leiters, στο Automotive News. Η υβριδική τεχνολογία θα συνδράμει στην μείωση τόσο της κατανάλωσης όσο και των εκπομπών ρύπων.

H νέα Ferrari δεν θα είναι στο σαλόνι της Γενεύης και θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα σε ειδική εκδήλωση και πιθανότατα στην Φρανκφούρτη. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αρχές 2020 και δεν θα είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής αλλά ένα κανονικό μοντέλο. Επίσης το 2022 η Ferrari ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ νωρίτερα θα λανσάρει το πρώτο της SUV, την Purosangue.