Η Fiat ετοιμάζει ένα άκρως δυναμικό cross-coupe!


Οι Ιταλοί έχουν στα σκαριά ένα crossover-coupe με άκρως δυναμική εμφάνιση, που προορίζεται για την Νότια Αμερική. Θα το δούμε άραγε και στην Ευρώπη;

  • 7/5/2021

Το crossover είναι ακόμα γνωστό με τον κωδικό Project 376 (ή αλλιώς Concept Fiat Fastback) και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μείγμα SUV με δυναμικό coupe, κάτι που τελευταία βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Θα απευθύνεται κυρίως στην αγορά της Νότιας Αμερικής και αναμένεται να βγει στον εμπορικό στίβο στις αρχές του επόμενου έτους. Το Project 376 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το SUV της Fiat γνωστό και ως Project 363, το οποίο είδαμε πριν λίγες ημέρες. Η Fiat υποστηρίζει ότι η βάση MLA είναι εντελώς νέα, αλλά είναι μάλλον μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της πλατφόρμας MP1.

Το coupe crossover θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Fiat 363, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμα ακριβείς λεπτομέρειες. Αναμένεται ότι το cross-coupe θα προσφέρεται με 1,0 λίτρου κινητήρα βενζίνης Flex "turbo-tuning" με απόδοση περίπου 125-130 ίππων. Για τις πιο ακριβές εκδόσεις προβλέπεται ένας 1.300άρης turbo κινητήρας κοντά στους 180 ίππους, ενώ όπως είναι το πιο πιθανό η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βραζιλία, η μαζική παραγωγή του SUV coupe θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο παραμένει άγνωστο ακόμα αν αυτά τα μοντέλα θα τα δούμε και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Fiat αποκαλύπτει το νέο της μικρό crossover και σας καλεί να το... βαπτίσετε.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.