Η Fiat «σκοτώνει» το γκρι χρώμα στα αυτοκίνητα της – Οι λόγοι της απόφασης


Η Fiat αποχαιρετά έναν από τους πιο δημοφιλείς χρωματισμούς για χάρη της ιταλικής της ταυτότητας και της βαριάς κληρονομιάς της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FIAT
  • 27/6/2023

Σεβόμενη την ιταλική της φινέτσα, κληρονομιά και ταυτότητα, η Fiat ανακοίνωσε ότι από χθες, 26 Ιουνίου, σταμάτησε να παράγει γκρι αυτοκίνητα. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να διακόψει διά παντός την κατασκευή αυτοκινήτων με γκρι χρωματισμό, προκειμένου να τονίσει τη σημαντικότητα των χρωμάτων στη ζωή, ενσαρκώνοντας τον ιταλικό τρόπο ζωής και τη νέα στρατηγική 'Dolce Vita' της εταιρείας.

Για τη νέα της σειρά χρωμάτων, η Fiat πήρε έμπνευση από την ιταλική φύση: τη θάλασσα, τον ήλιο, τη γη και τον ουρανό, τοπία γεμάτα χρώμα και ζωντάνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η κίνηση θα προσφέρει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό γνώρισμα στα αυτοκίνητά της, πλασάροντάς την στην κεντρική σκηνή του κόσμου της αυτοκίνησης.

«Σπάσαμε τους κανόνες: αποφασίσαμε να σταματήσουμε την παραγωγή των γκρι αυτοκινήτων Fiat. Αυτό είναι απαιτητικό και ταράζει τα νερά, όμως έρχεται να ενισχύσει την εικόνα της Fiat ως η μάρκα της χαράς, των χρωμάτων και της αισιοδοξίας.

«Η Ιταλία είναι η χώρα των χρωμάτων και, ξεκινώντας από σήμερα, είναι και τα αυτοκίνητα της Fiat. Αυτή η επιλογή εκφράζει ακόμα πιο έντονα τις αξίες 'Dolce Vita' και το ιταλικό DNA που ενσαρκώνεται από την εταιρεία. Η Fiat θέλει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ζουν με αισιοδοξία και θετικότητα κι αυτός θα είναι ένας από τους στόχους του νέου Fiat 600e, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικογένειες και φίλους, που θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat και επικεφαλής του τμήματος marketing της Stellantis παγκοσμίως, Olivier Francois.

Το γκρι έχει πάψει να βρίσκεται στους καταλόγους της εταιρείας, κι έτσι η τρέχουσα γκάμα της Fiat, που αποτελείται από τα 500, 500 Hybrid, 500X, Panda και Tipo, είναι διαθέσιμη στις παρακάτω αποχρώσεις: Gelato White, Sicilia Orange, Paprika Orange, Passione Red, Blu Dipinto di Blu, Italia Blue, Venezia Blue, Rugiada Green, Foresta Green, Rose Gold και Cinema Black.