Επίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό FIAT 600 (video-photos)


Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό B-SUV της ιταλικής φίρμας «αποκαλύφθηκε»... αθόρυβα μέσω ενός video υποστήριξης σε εκδήλωση ιδρύματος του Βατικανού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 12/6/2023

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, FIAT 600, δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα από την ιταλική φίρμα, ωστόσο πλέον έχουμε το πρώτο επίσημο video του!

Η «αθόρυβη» αποκάλυψη έγινε μέσω της ταινίας μικρού μήκος «Open Doors» που δημοσίευσε η ιταλική φίρμα στο επίσημο κανάλι της στο YouTube. Πρόκειται για ένα φιλμ - υποστήριξη της Παγκόσμιας Συνάντησης «Not Alone» για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη, «Not Alone», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα του Βατικανού «Fratelli Tutti» το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην πλατεία Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Στην ταινία παρουσιάζεται το FIAT 600e, όπως αναφέρεται επισήμως, να ανοίγει τις πόρτες του στους ανθρώπους διάφορων πόλεων του κόσμου (Χιροσίμα, Μπουένος Άιρες, Ακκρα, Ιερουσαλήμ), πριν καταλήξει, ως μέλος ενός στόλου ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, στην πλατεία του Βατικανού.

Η FIAT προσφέρει εξωτερικά πλάνα του νέου B-SUV της από διάφορες γωνίες, ενώ παρέχει και ορισμένες «ματιές» στο εσωτερικό του. Όπως είχε φανεί από προηγούμενη «βόλτα» του στο κέντρο της Ρώμης, διατηρεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του 500e, ενώ εισάγει και νέα στοιχεία, όπως οι «βλεφαρίδες».

Περνώντας στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η ανεξάρτητη οθόνη του συστήματος infotainment, που «συνοδεύει» τον στρογγυλό ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Γνωρίζουμε ήδη ότι θα «πατάει» στην πλατφόρμα CMP δεύτερης γενιάς της Stellantis, όπως το Jeep Avenger αλλά και το επερχόμενο ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα κινητήρια σύνολά του, αναμένεται να χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα 156 PS και 260 Nm, με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh.

Τέλος, δεν αποκλείεται, στα πρότυπα του Avenger, να είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές (όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας) και ως θερμικό, με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,2 L, που αποδίδει 100 PS και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.