Η Fiat σταματά την διάθεση του Fullback


Οι χαμηλές πωλήσεις σε συνδυασμό με τους αυστηρότερους ρύπους ώθησαν την ιταλική εταιρία να τερματίσει την διάθεση του pick-up της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/5/2019

Η Fiat δεν θα έχει πλέον εκπρόσωπο στην κατηγορία των pickup αφού το Fullback μας αποχαιρετά μάλλον άδοξα. Και αυτό διότι δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί ανάμεσα στα Toyota Hilux, Nissan Navara και Mitsubishi L200. Ειδικά απέναντι στο τελευταίο μιας και το Fullback βασιζόταν στο σασί και στα μηχανικά μέρη του Mitsubishi.

Παρόλο που οι Ιάπωνες αναβάθμισαν πέρυσι το L200 και το καταλυτικό σύστημα των κινητήρων του, η Fiat Professionals προτίμησε να μην ανανέωση την συνεργασία της αφού οι πολύ χαμηλές πωλήσεις δεν δικαιολογούσαν την παρουσία των Ιταλών σε αυτή την κατηγορία.

Από εκεί και πέρα η Fiat Professionals διαθέτει κανονικά τα υπόλοιπα επαγγελματικά της μοντέλα όπως είναι τα Ducato, Talento, Doblo και Fiorino με μηχανικά σύνολα που πληρούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές ρύπων. Πάντως, ακόμη και στα επαγγελματικά (πόσο μάλλον στα επιβατικά με το κενό που έχει αφήσει το Punto) η Fiat αργεί πολύ να ανανεώσει την γκάμα της.