Η Fisker και η Foxconn επιβεβαιώνουν την παραγωγή του Fisker PEAR


Η γνωστή μας εταιρία Fisker, τρολάροντας την… Apple επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει να παράγει το δεύτερο όχημα της, το Fisker PEAR, σε εργοστάσιο της Foxconn που εξαγοράστηκε στο Οχάιο των ΗΠΑ.

  • 13/5/2022

Για την ιστορία, η Foxconn είναι ο συνεργάτης της Apple (μήλο στα ελληνικά) που θα βοηθήσει την εμβληματική φίρμα να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, (άλλωστε ο κινεζικός κολοσσός έχει ανακοινώσει ότι θα μπει στο χώρο των EV οχημάτων) ενώ θα βοηθήσει τη Fisker να κατασκευάσει το PEAR (αχλάδι στα ελληνικά!). Μάλλον ο Henry Fisker, ιδιοκτήτης της Fiker έχει διάθεση να τρολάρει την Apple!

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο, το Fisker PEAR θα τεθεί σε παραγωγή το 2024 με τουλάχιστον 250.000 μονάδες να βγαίνουν ετησίως από το εργοστάσιο. Το PEAR, σύμφωνα με τον Henry Fisker θα είναι ένα επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα που δεν θα ταιριάζει σε καμία υπάρχουσα κατηγορία. Ο εξωτερικός σχεδιασμός θα διαθέτει νέα τεχνολογία φωτισμού και ένα μπροστινό παρμπρίζ εμπνευσμένο από ένα γυάλινο κουβούκλιο, για άριστη εποπτεία του χώρου.

Το Fisker PEAR θα είναι το δεύτερο όχημα μετά το Fisker Ocean, το οποίο ξεκινά την παραγωγή του στην Αυστρία στις 17 Νοεμβρίου του 2022. Το Fisker PEAR θα έχει αναμενόμενη βασική τιμή κάτω των 29.900 $. Η Fisker σχεδίασε και κατασκεύασε το όχημα για να μειώσει τα εξαρτήματα για γρήγορη, απλοποιημένη κατασκευή, ενώ το Fisker PEAR θα κατασκευαστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική. Αυτή η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίξει δύο επιπλέον μοντέλα που θα παρουσιάσει η Fisker αργότερα.