Η Ford αποκτά το δικό της Renegade


Ένα μικρό αλλά δίχως αμφιβολία ικανό SUV πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα η Ford, η οποία θα προχωρήσει στην αναβίωση του θρυλικού Bronco.

  • 7/1/2020

Κυκλικοί προβολείς, τετραγωνισμένες επιφάνειες αμαξώματος, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και περιπετειώδης χαρακτήρας. Όχι δεν περιγράφουμε το ήδη γνωστό Jeep Renegade αλλά το Ford Bronco το οποίο πρόκειται να αποκαλυφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Ford Bronco, η πρώτη γενιά του οποίου παρουσιάστηκε το 1965, επιστρέφει προσαρμόζοντας στο σήμερα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού κατά τ’ άλλα offroader.

Πέρα από τον ρετρό σχεδιασμό του, το νέο Ford Bronco θα προσφέρεται με άκαμπτους άξονες, επιφάνειες αμαξώματος από αλουμίνιου και με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 270 ίππους και 420 Nm ροπής.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συμβολή ενός αυτόματου κιβωτίου δέκα σχέσεων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν η συγκεκριμένη διαμόρφωση θα περιλαμβάνει και σχέσεις υποπολλαπλασιασμού.

Αν και οι πιθανότητες διάθεσης του Ford Bronco στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι λιγοστές, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Jeep Renegade, οι κορυφαίες εκδόσεις του οποίου διαθέτουν ανάλογα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η εμπορική πορεία του Ford Bronco θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2020, κοστίζοντας περί τα 35.000 δολάρια.