H Ford επαναπροσδιορίζει την γκάμα της στην Ευρώπη


Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και του ανασχηματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά η Ford θα δώσει προτεραιότητα στα SUV και στα ελαφρά επαγγελματικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/2/2019

Στην βορειοαμερικανική αγορά το μοντέλο που φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία της Ford είναι το F-150. Το γνωστό pick-up που τα πηγαίνει περίφημα μαζί με τα άλλα SUV της εταιρίας που μέσα στη χρονιά θα διακόψει την παραγωγή παραδοσιακών sedan και θα διατηρήσει μόνο το Focus Active, σύμφωνα με το Automotive News.

Τα SUV πουλάνε γενικώς και στην Ευρώπη με αποτέλεσμα η Ford να έχει ως στόχο να επενδύσει περισσότερο σε αυτή την κατηγορία. Έτσι, είναι σίγουρο πως το C-MAX θα τερματιστεί και στην θέση του θα συνεχίσει μόνο το Kuga που θα παρουσιαστεί τέλη του έτους. Επίσης θα υπάρξει και μία επταθέσια έκδοση του που θα καλύψει την απουσία του Edge που δεν θα διατίθεται μελλοντικά στην γηραιά ήπειρο.

H Ford θα δώσει μεγάλη σημασία και στα ελαφρά επαγγελματικά της (LCV) αλλά και σε περισσότερα SUV που θα πλαισιώσουν της Active εκδόσεις. Μάλιστα μέσα στη χρονιά θα ανακοινωθεί η ονομασία ενός νέου SUV και του χρόνου θα παρουσιαστεί ένα ηλεκτρικό SUV που θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από την Mustang.

Επίσης, το 2020 θα λανσαριστεί το νέο EcoSport που θα βασίζεται στην τροποποιημένη πλατφόρμα του Fiesta. Έτσι, τα πάντα θα δομηθούν πάνω σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα και οι κινητήρες θα είναι της σειράς Ecoboost με βασικό τον 1.000άρη και τις σχετικές εκδόσεις ισχύος. Λογικά θα υπάρξει και diesel έκδοση, ενώ πιθανότατα δεν θα υπάρχει τετρακίνητη έκδοση.

Σχεδιαστικά θα εναρμονίζεται με τις τάσεις της εποχής και σε αντίθεση με το Ecosport που γνωρίζουμε θα είναι χαμηλότερο, φαρδύτερο και με την πόρτα του πορτμπαγκάζ να κλείνει με τον κλασικό τρόπο και όχι κατά τον οριζόντιο άξονα. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα ταμπλό που θα συνδυάζεται στοιχεία τόσο από το Fiesta όσο και από το Focus.