H Ford έχει καταθέσει τουλάχιστον εννέα πατέντες για το νέο Bronco


Το νέο Bronco μπορεί να ενσωματώνει, υπό προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν και με την παραγωγική του διαδικασία, πολλές έξυπνες ιδέες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/9/2019

Σε ότι αφορά τα SUV της Ford στις ΗΠΑ τα πάντα έχουν αρχίσει να περιστρέφονται γύρω από τη σύγχρονη επανέκδοση ενός από τα πλέον κλασικά μοντέλα της κατηγορίας. Του Bronco, που στη νέα του εκδοχή αναμένεται να έχει πολλά από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του προκατόχου του σε νέα εκτέλεση.

Για το σκοπό αυτό οι μηχανικοί της Ford έχουν καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες έναν αρκετά μεγάλο αριθμό πατεντών, μαζί βέβαια, όπως μπορείτε να δείτε και με τα ανάλογα σκαριφήματα που πάντα τις συνοδεύουν.

Οι φήμες ανεβάζουν τον αριθμό των πατεντών που αφορούν αποκλειστικά το νέο Bronco σε εννέα. Κάποιες από αυτές αφορούν την ασφάλεια και παρουσιάζουν διάφορους εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να υπάρχει προστασία από πλευρικούς αερόσακους ακόμα και όταν έχουν αφαιρεθεί οι πόρτες.

Το τελευταίο περιλαμβάνονται στα παραδοσιακά γνωρίσματα του Bronco και προκειμένου η διαδικασία αυτή να είναι όσο πιο εύκολη και γρήγορη γίνεται η Ford έχει πατεντάρει τη θέση των εξωτερικών καθρεφτών στις εμπρός κολώνες. Παράλληλα έχει καταθέσει και άλλη μια πατέντα που αφορά την αποθήκευση των θυρών μετά την αφαίρεσή τους. Η μια λύση που προτείνεται είναι η δυνατότητά τους να διπλώνουν στη μέση.

Όπως ισχύει σε κάθε τέτοια περίπτωση η κατάθεση των πατεντών δεν σημαίνει κατά ανάγκη και τη χρησιμοποίησή του στο μοντέλο παραγωγής, μιας και πολλές ιδέες απορρίπτονται τόσο λόγω κόστους όσο και λόγω δυσκολιών στην υλοποίησή τους.