Η Ford μειώνει την παραγωγή του Focus στο εργοστάσιο του Saarlouis


Η Ford θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή του Focus στο Saarlouis, κάνοντας το μέλλον του εργοστασίου της να έχει πολλά ερωτηματικά.

  • 6/6/2022

Η Ford σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά την παραγωγή του Focus στο εργοστάσιο του Saarlouis της Γερμανίας, λένε τα συνδικάτα των εργαζομένων της εταιρείας στην εν λόγω μονάδα παραγωγής. Οι πωλήσεις του Focus δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, καθώς το 2021 ήταν ήδη πολύ χαμηλές, τάση που συνεχίζεται και φέτος. Το 2022 μάλιστα μειώθηκαν κατά 28% στα 27.151 αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce.

Το Automobilwoche και η AutomotiveNews Europe αναφέρουν ότι η παραγωγή στο γερμανικό εργοστάσιο αναμένεται πως θα μειωθεί μετά τις 29 Αυγούστου, επικαλούμενα τον επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων, Markus Thal.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, πολλοί φοβούνται πως το μέλλον του εργοστασίου είναι αμφίβολο, αφού η Ford είχε προηγουμένως ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο άλλο γερμανικό εργοστάσιο της στην Κολωνία για την κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen.

Η τελευταία περικοπή που προετοιμάζει στην παραγωγή η φίρμα με το μπλε οβάλ θα αυξήσει περαιτέρω το ήδη πλεονάζον εργατικό δυναμικό του εργοστασίου, όπως λένε οι εργαζόμενοι. Τα νέα από το Saarlouis έρχονται αφότου ο Martin Sander ανέλαβε επικεφαλής της ευρωπαϊκής Fordγια τα επιβατικά αυτοκίνητα της και επικεφαλής των γερμανικών επιχειρήσεων της Ford, μαζί και των εργοστασίων της Κολωνίας και του Saarlouis, από την 1η Ιουνίου.

Ο Sander ήταν προηγουμένως επικεφαλής πωλήσεων της Audi για την Ευρώπη, ενώ πλέον είναι Γενικός Διευθυντής της Ford Model e της στην Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα φέτος η Ford ανακοίνωσε πως χωρίζει τις δραστηριότητές της στα επιβατικά αυτοκίνητα στο τμήμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία Model e και στο τμήμα για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης με την ονομασία Ford Blue, με στόχο να προετοιμαστεί καλύτερα για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η Ford  έχει δηλώσει ότι ολόκληρη η γκάμα των επιβατικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη θα γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030.