H Ford Mustang Mach-E GT ηλεκτρίζει με τις επιδόσεις της


H Ford παρουσίασε στην Ευρώπη τη Mustang Mach-E GT – την κορυφαία έκδοση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

  • 13/7/2021

Παράγοντας περισσότερη ισχύ από οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής που έχει διαθέσει ποτέ η Ford στην Ευρώπη, η Mustang Mach-E GT μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,7 δευτ, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση ευρωπαϊκό πενταθέσιο μοντέλο στην ιστορία της Ford.

Δύο ηλεκτροκινητήρες AC κινούν ανεξάρτητα τους εμπρός και πίσω τροχούς της Mustang Mach?E GT και μαζί παράγουν ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm– σχεδόν 15% περισσότερη ροπή σε σχέση με το υψηλών επιδόσεων υπεραυτοκίνητο Ford GT.

Η τετρακίνηση με δύο μοτέρ, το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide και το σύστημα πέδησης της Brembo είναι τα όπλα της Mustang Mach?E GT η οποία περιλαμβάνει επίσης μία νέα ρύθμιση στο κινητήριο σύνολο που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς από τις υπόλοιπες τετρακίνητες εκδόσεις της Mustang Mach-E, με την υποστήριξη ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών που μπορούν να μεταφέρουν τη ροπή στο δρόμο.

Επιπλέον, το νέο προφίλ οδήγησης Untamed Plus είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να εξισορροπούν την ισχύ των κινητήριων μονάδων για την επίτευξη σταθερών χρόνων κατά την οδήγηση σε πίστα.

Εξοπλισμένη με την extended range μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη), η Mustang Mach-E GT προσφέρει αυτονομία 500 km (κατά WLTP). Η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 km μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10%, σε 45 λεπτά.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης σπορ καθίσματα της Ford Performance, στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20”, αποκλειστικά χρώματα Grabber Blue και Cyber Orange, καθώς και μοναδικά στοιχεία αμαξώματος διαφοροποιώντας περαιτέρω την κομψή και δυναμική σχεδίαση του premium SUV και διατηρώντας τα μοναδικά στοιχεία ταυτότητας του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.