Η Ford Mustang Mach-E ψαλιδίζει το μερίδιο της Tesla


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morgan Stanley, η Ford Mustang Mach-E κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ έναντι της Tesla, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/3/2021

Ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του αναφορικά με τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων τις ΗΠΑ για την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με αυτή, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι ετήσιες συνολικές πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων που διαθέτουν μπαταρίες για την κίνησή τους αυξήθηκαν κατά 34,1% συγκριτικά με αυτές του 2019.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η Ford Mustang Mach-E παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των υπόλοιπων ανταγωνιστών της, κάτι λογικό και αναμενόμενο καθώς δεν υπήρχε στη αγορά πρόπερσι. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι μπόρεσε και μείωσε το ποσοστό των πωλήσεων στα μοντέλα της Tesla.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων της Morgan Stanley, η Tesla παρέμεινε πρώτη σε πωλήσεις μεταξύ των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην αγορά των ΗΠΑ, όμως το ποσοστό της επί των συνολικών μειώθηκε στο 69%, όταν το 2019 κατείχε το 81%.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Mustang Mach-E ήταν το μοντέλο που προτιμήθηκε από πολλούς Αμερικανούς έναντι των αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλων των Audi, BMW, Chevrolet, FIAT, Honda, Hyundai, Jaguar, KIA, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Porsche, Volkswagen και Volvo.

Πάντως, οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς αναφέρουν ότι αν και μειώθηκε το ποσοστό της Tesla επί των συνολικών πωλήσεων σε αυτή, το 2020 η εταιρεία αύξησε τον ετήσιο αριθμό πωλήσεων των μοντέλων της συγκριτικά με αυτόν του 2019. 

Όπως αναφέρουν, θεωρούν αναμενόμενο να μειωθεί το ποσοστό της Tesla καθώς θα εισέρχονται στην αγορά όλο και περισσότερα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα άλλων εταιρειών.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ότι αυτή θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της και αυξήσει περαιτέρω τις συνολικές πωλήσεις της και το 2021. Όμως εκτιμούν ότι τη φετινή χρονιά το ποσοστό της θα πέσει κάτω από το 60% επί των συνολικών ετήσιων πωλήσεων για οχήματα της κατηγορίας.