H Garage Italia έκανε το κλασικό Fiat Panda 4x4 ηλεκτρικό


Τα συνολικά πέντε τετρακίνητα κλασικά ηλεκτρικά Panda θα παρουσιαστούν το ένα μετά το άλλο κατά τη διάρκεια της σαιζόν φθινόπωρο- χειμώνας 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2019

H Garage Italia είναι η εταιρεία του εγγονού του πατριάρχη της Fiat Gianni Agnelli και συνήθως ασχολείται με διάφορα σπορ μοντέλα. Αυτή τη φορά όμως επικεντρώθηκε σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και έξυπνα μοντέλα της Fiat, το σχεδιασμένο από το διάσημο Giorgetto Giugiaro Panda της πρώτης γενιάς και πιο συγκεκριμένα με την τετρακίνητη έκδοσή του.

Η πλήρης ονομασία του μετασκευασμένου από την Garage Italia μίνι είναι Panda 4X4 Icon-e, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για το τι βρίσκεται ή μάλλον το τι δεν βρίσκεται κάτω από το καπό του. Αυτός που δεν βρίσκεται είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης του, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Το οποίο έχει συνδυαστεί με το αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων, έχει μπαταρίες που φορτίζουν πλήρως μέσα σε ένα οχτάωρο και εξασφαλίζουν αυτονομία 100 km. Όσο για την τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού Fiat Panda θα φτάνει τα 115 km/h. Το Panda 4Χ4 Icon-e, έχει προηγηθεί το αντίστοιχο κλασικό 500, θα κατασκευαστεί συνολικά 5 φορές, με κάθε ένα να έχει το δικό του χαρακτήρα και να έχει προκύψει από μια συνεργασία.

Έτσι λοιπόν για το PANDERIS η Garage Italia συνεργάστηκε με την Vitale Barberis Canonico, για το PANDORO με τη σχεδιαστή μόδας Marta Ferri, για το PAND'ART με τον Arthur Kar de L’Art de L’Automobile, για το PANDINA JONES με το δημοφιλές site για τους οπαδούς των κλασικών αυτοκινήτων Car & Vintage, ενώ για το 00PANDA με έναν μυστικό πράκτορα. Παράλληλα η Garage Italia θα συνεργάζεται από εδώ και στο εξής για τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων της με τη HARMAN, η οποία ανήκει στη Samsung.