Η Gazoo Racing βάζει το χεράκι της στο Toyota Yaris GR (Video)


ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ TOYOTA ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ TOYOTA YARIS GR ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΡ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/9/2020

Μετά την εκκίνηση των πωλήσεων του Toyota Yaris GR στην Ιαπωνία και την Ευρώπη ήταν σχεδόν αναπόφευκτο η Gazoo Racing να αναλάβει δράση. Και πάνω στην ήδη πολύ σπορ βάση, το ειδικό αγωνιστικό τμήμα της Toyota έρχεται να βάλει τις δικές του πινελιές, δημιουργώντας ένα πολύ πιο "άγριο" και επιθετικό Yaris GR.

Oι αισθητικές βελτιώσεις είναι πολλές και εμφανείς, ιδίως η τεράστια πλέον γρίλια στο εμπρός μέρος και το χαμήλωμα του προφυλακτήρα κατά περίπου 12 χιλιοστά. Η πλαστική χειρουργική συνεχίζεται και στις εισαγωγές αλλά και στο πλάι, με μαύρο γυαλιστερό πλαστικό, και φθάνει στο πίσω μέρος όπου υπάρχει ένα νέο diffuser και τετραπλό τελικό εξάτμισης.

Υπάρχουν και κάποιες δευτερεύουσες αλλαγές (πλαίσιο πινακίδας από carbon, λωρίδες στο αμάξωμα κ.λπ.), ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιες περιορισμένες αλλαγές με carbon fiber στο ταμπλό και στις πόρτες καθώς και νέες επενδύσεις στο δάπεδο και τον χώρο αποσκευών.

Η μόνη επέμβαση που βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι η μπάρα θόλων που δένει περισσότερο το εμπρός μέρος του αμαξώματος και χάρη στο κόκκινο χρώμα της δίνει και την απαραίτητη αισθητική διάσταση στο όλο θέμα. Τελος υπάρχει ένας καταγραφέας της Gazoo ο οποίος δίνει τα data των επιδόσεων στον οδηγό από ένα track day.

Eπεμβάσεις στον κινητήρα δεν υπάρχουν στην συγκεκριμένη έκδοση, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία και ίσως μερικά από αυτά να έλθουν και στην Ευρώπη. Όσο για το υπόλοιπο Yaris GR πατήστε το play στο video που ακολουθεί και απολαύστε (σε άπταιστα Ιαπωνικά) ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα αφήσει ιστορία.