H Geely σκοπεύει να κατασκευάζει μοντέλα της Lotus στην Κίνα


Το πολυαναμενόμενο SUV της βρετανικής μάρκας θα είναι μάλλον και το πρώτο της μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/1/2019

Μεταξύ των αρκετών εταιρειών που ελέγχονται από τον κινεζικό όμιλο της Geely περιλαμβάνεται και η Lotus, την οποία απέκτησε από τη Μαλαισιανή Proton. Για την παραδοσιακή βρετανική μάρκα των σπορ μοντέλων η Geely έχει μεγάλα σχέδια, όπως για παράδειγμα να ανταγωνίζεται ευθέως την Porsche.

Και όπως η γερμανική εταιρεία πήρε μεγάλη ώθηση από την παρουσία της Cayenne έτσι και η Lotus να μπει σε τροχιά ανάπτυξης από το SUV της που έχει προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ενδιαφέρον είναι πως αυτό το SUV θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και το πρώτο μοντέλο της Lotus που θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα στην πόλη Wuhan, όπου η Geely θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο. Η επένδυση για αυτό θα φτάσει τα 1,3 δις δολάρια και η δυναμική του θα είναι της τάξης των 150.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση.

Βέβαια το νούμερο αυτό δεν πρόκειται να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το μοντέλο ή τα μοντέλα της Lotus που θα κατασκευάζονται εκεί. Μέχρι στιγμής πάντως το ένα και μοναδικό εργοστάσιο της Lotus βρίσκεται στο εγγλέζικο Norfolk, από τις γραμμές παραγωγής του οποίου βγαίνουν όλα τα μοντέλα της μάρκας.

Η Geely σκοπεύει να επενδύσει σχεδόν 2,0 δις δολάρια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του συγκεκριμένου εργοστασίου.