H Gemballa επιστρέφει με ένα hypercar


Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε για την γερμανική εταιρία αναβαθμίσεων της οποίας η πορεία ξεκινά από την δεκαετία του 1980.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/10/2019

Η Gemballa είναι γνωστή για τις βαριές μετατροπές και αναβαθμίσεις σπορ και SUV μοντέλων και την δεκαετία του 1990 είχε πραγματοποιήσει αρκετά ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση. Από το 2010 έχει περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς (o ιδρυτής της εταιρίας Uwe Gemballa είχε δολοφονήθηκε στη Νότιο Αφρική) και κόντρα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει ένα hypercar με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως μπορούμε να δούμε από τα δύο πρώτα σκίτσα που έδωσε η γερμανική εταιρία πρόκειται για ένα κλασικό αεροδυναμικό hyper σχήμα με τις πλευρικές εισαγωγές να υποδηλώνουν πως στο κέντρο θα υπάρχει ένας πιθανότατα V8 κινητήρας.

Από εκεί και πέρα η εταιρία κάνει λόγο για εξαιρετικά χαμηλό απόβαρο χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και άλλων εξωτικών υλικών. Από τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η επιτάχυνση για το 0-100 δεν θα ξεπερνά τα 2,5 sec με το 0-200 να ολοκληρώνεται σε περίπου 6,5 sec και την τελική να ξεπερνά στο χαλαρό α 320 km/h.

Σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της Gemballa, Steffen Korbach, λέει πως «…επικεντρωνόμαστε στην κατασκευή ενός από τα πιο γνήσια σπορ αυτοκίνητα, ένα μοντέρνο κλασικό hypercar με εξαιρετική σχεδίαση και επιδόσεις. Ένα αυθεντικό Gemballa που χρειάζεται βενζίνη και παράγει αφού όλες οι νέες τάσεις δεν είναι και τόσο cool».