H Gemballa φαντασιώνεται μία off road Porsche 911


Αγωνιστικές 911 για χώμα υπήρχαν και παλαιότερα -κάποτε έτρεχαν μέχρι και στο Dakar- η συγκεκριμένη όμως πρόταση της Gemballa δείχνει να ξεφεύγει από τα φυσιολογικά όρια.

  • 11/3/2020

Σε ένα δημιουργικό οίστρο που θα ζήλευαν μέχρι και οι παραγωγοί των ταινιών Mad Max, ο οίκος εξέλιξης Gemballa αποφάσισε να δώσει τη δική του εκδοχή για μία all terrain 911. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό έχει να κάνει με την κόντρα που υπάρχει μεταξύ της εταιρίας και του γιού του ιδρυτή της, Marc Philipp Gemballa. Ο τελευταίος, μην έχοντας δικαιώματα στον τίτλο, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του ομώνυμη εταιρία, ετοιμάζοντας αντίστοιχα μία off road εκδοχή της 959. Όπως όμως και να έχει, η συγκεκριμένη, δεν παύει να αποτελεί μία ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά σπουδή.

Η Avalanche 4X4, όπως ονομάζεται, τριγυρνάει ως σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων της φίρμας εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια. Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να τη φέρουν στην παραγωγή μέσα στους επόμενους 24 μήνες. H ονομασία Avalanche είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα, σε μία βελτιωμένη Porsche 911 (997). Ως Avalanche 4X4, όμως το όλο πράγμα περνάει σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Οπτικά, αυτό που εισπράττει κανείς είναι μία extreme έκδοση, με θηριώδεις αεραγωγούς σε μάσκα και οροφή, μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα και ελαστικά που τα τακούνια τους θυμίζουν τρακτέρ… Ένα concept, ωστόσο, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν δείχνει απαραίτητα άσχημο. Εδώ δεν υπάρχει η κλασική, ασφάλτινη φιλοσοφία του σπορ μοντέλου αλλά ένα διαφορετικό dna, από buggy ή κάτι αντίστοιχα σχεδιασμένο ώστε να διαπρέπει σε έντονο ανάγλυφο.

Παράλληλα, μάλιστα, με το Avalanche 4X4, η Gemballa συζητάει και για ένα ακόμα ειδικό μοντέλο, το Tornado 4X4. Αυτό με τη σειρά του θα βασίζεται στην Porsche Cayenne και θα διακρίνεται επίσης για τις εκτός δρόμου δυνατότητες που θα προσφέρει. Αναφορικά με τον κινητήρα με τον οποίο θα εφοδιάζεται η Avalanche 4X4, ακόμα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη, είναι όμως αρκετά πιθανό, από άποψης ισχύος, να κινείται στην περιοχή των 800 ίππων.