H Gemera περνάει στην παραγωγή όπως ακριβώς την φαντάστηκε ο Christian von Koenigsegg (video)


Ο Σουηδός μηχανικός μάς συστήνει στην «ακραία» Gemera η οποία είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή με τον twin-turbo V8 των 5,0 lt.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOENIGSEGG
  • 11/7/2023

Λίγα είναι τα αξιοσημείωτα supercar που υπάρχουν στη σκηνή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ελάχιστα είναι αυτά που καταφέρνουν πραγματικά να ξεχωρίσουν, είτε λόγω του σχεδιασμού, είτε λόγω των επιδόσεών τους.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται αδιαμφισβήτητα κι η Koengisegg Gemera. Όταν αποκαλύφθηκε η concept μορφή της, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία υποσχόταν ισχύ που θα άγγιζε τα 1.724 PS, όμως σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO, Christian von Koenigsegg, η Gemera θα αποδίδει τουλάχιστον 2.330 PS, περνώντας στην έκδοση παραγωγής της.

Η Gemera φέρει έναν εξηλεκτρισμένο V8 κινητήρα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 ενήλικες, ενώ διαθέτει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά αποσκευών. Αν κάποιος διάβαζε αυτήν την πρόταση, χωρίς να έχει δει ποτέ του τη σιλουέτα της, θα νόμιζε ότι η Gemera πρόκειται για κάποιου είδους SUV ή crossover όχημα.

Κι όμως, η Koenigsegg κατάφερε να χωρέσει όλα τα παραπάνω στο καλούπι ενός κεντρομήχανου supercar, που δεν υστερεί σε τίποτα από τους ανταγωνιστές του. Ο ίδιος ο von Koenigsegg εξήγησε τι χρειάστηκε να αλλάξει προκειμένου να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα.

«Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στο να συμπεριλάβουμε αυτά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά στην έκδοση παραγωγής της Gemera, κάτι που μας οδήγησε σε ένα νέο, συναρπαστικό μονοπάτι – το Light Speed Tourbillon Transmission (LSTT),» είπε. Πράγματι, η Koenigsegg αναποδογύρισε το σύστημα μετάδοσης του μοντέλου, δημιουργώντας μία νέα διάταξη που εξυπηρετεί τέλεια το νέο μοντέλο.

Εκτός αυτού, οι Σουηδοί εξέλιξαν έναν νέο Radial Flux ηλεκτροκινητήρα ονόματι 'Dark Matter', ο οποίος παράγει 810 PS και 1.250 Nm. Οι αγοραστές της νέας Gemera θα μπορούν να συνδυάσουν τον Dark Matter είτε με τον 'Tiny Friendly Giant', δηλαδή τον twin-turbocharged τρικύλινδρο κινητήρα της εταιρείας, είτε με τον twin-turbocharged κινητήρα V8 χωρητικότητας 5,0 L της, τον οποίο «δανείζεται» από την Jesko.

Φυσικά, ο TFG δεν είναι και τόσο «φιλικός,» όσο υποδεικνύει το όνομά του, αφού αποδίδει συνολικά 1.419 PS και 1.850 Nm ροπής. Η ονομασία οφείλεται στην ύπαρξη του V8, ο οποίος παράγει, σε συνδυασμό με τον Dark Matter, 2.331 PS, όπως προαναφέρθηκε. Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι επιδόσεις που δε βρίσκει κανείς σε τετραθέσια οχήματα που μπορούν να κουβαλήσουν τις αποσκευές μιας ολόκληρης οικογένειας.

Δείτε τον Christian von Koenigsegg να εξηγεί τα πάντα για την Gemera: